Veelgestelde vragen

Kun je rechtop staan in je wagen met BEKS ladesysteem?

Veel bestelwagens hebben onvoldoende hoogte in de laadruimte om er rechtop in te kunnen staan. De vele gebruikers van BEKS vinden dat je er dus ook niet in moet klimmen en bukken, maar op ergonomische wijze de onderdelen en gereedschappen naar je toe moet laten komen. 

blog3_beks2

Kunnen lades open op een drukke parkeerplaats?

Veel van de BEKS gebruikers hebben hun klanten in stedelijke gebieden. De keuze voor kleine auto’s is evident in de stad. Parkeren is daar vaak een lastig punt. Daarom krijgen wij de vraag of een lade wel open kan als links en rechts, of voor en achter, andere auto’s geparkeerd staan. Het antwoord daarop is ‘ja’. Als je er achter kunt staan en de deur kunt openen, kunnen de lades ook open. Misschien niet altijd en onder alle omstandigheden voor de volle 100%, maar achterin de lade liggen ook niet de spullen die je het meest nodig hebt!


blog5_beks1

Hoeveel mag een lade belast worden?

Elke lade mag met 100 kg belast worden, gelijkmatig verdeeld over het oppervlak van de lade. 

Bovenop het ladesysteem, mag het volledige laadvermogen minus het eigen gewicht van het BEKS ladesysteem worden geladen. Het mooie is dat de extra lading dus niet langer de toegang blokkeert naar je gereedschappen en onderdelen!

blog4_beks2

Heb ik last van de hogere tildrempel?

Sommige aspirant kopers zien wat op tegen een hogere tildrempel. Inderdaad moet er iets hoger worden getild, afhankelijk van de gewenste hoogte van de inrichting. Aan de andere kant is het lossen weer ergonomisch, omdat in rechtopstaande positie kan worden getild.

blog3_beks1

Hoeveel vrije ruimte heb ik met een ladesysteem?

Door het efficiënt gebruik van de laadruimte is de ruimte boven het ladesysteem ook echt beschikbaar. Wat heb je aan “vrije ruimte” tussen de wandkasten, die in de praktijk niet vrij is! Deze wordt immers gebruikt voor het meenemen van een ladder, stofzuiger, emmer en extra onderdelen, die daarmee de toegang blokkeren tot de eigen gereedschappen en onderdelen. 

Meestal is al vanaf de tweede hoogte (“Hoogte B”) de complete breedte van de laadruimte beschikbaar, omdat de wielkasten wegvallen onder de verhoogde vloer.

foto3

Hoe eenvoudig zit het ladesysteem in elkaar?

Het BEKS ladesysteem ziet er eenvoudig uit. Dat vinden wij een compliment! Geen ladengeleiders aan de zijkanten van de lades. Dus geen invloed van stof, water en vuil op het functioneren van het systeem. Ook geen ingewikkelde sluitconstructies, met palletjes, veertjes of kabeltjes. Ons sluitsysteem werkt op de zwaartekracht.

foto_themapagina1

Kun je het ladesysteem overbouwen?

Zolang je wat binnen een vergelijkbare grootte blijft, is het overbouwen van een bestaande inrichting heel vaak goed mogelijk. Autofabrikanten gaan bij de ontwikkeling hun modellen bestelwagens vaak uit van de maatvoering van een Europalet. Die heeft de afmeting van 80 x 120 cm. Daardoor zie je meestal een minimale ruimte van 121 cm tussen de wielkasten en 85 tot 100 cm of meer bij de zijdeur. Van dit gegeven maakt BEKS slim gebruik bij de keuze voor de maatvoering, die wordt aangeboden aan haar klanten.

BWM overbouw - BEKS Systems

Is het ladesysteem duurzaam?

Doordat het systeem gemakkelijk kan worden overgebouwd, gaat het generaties auto’s mee. 2 of meerdere keren overbouwen is dagelijkse praktijk. Keuze voor BEKS is dus een keuze voor decennia!

10 jaar garantie - BEKS-systems

FAQ - Design

Scroll naar boven